Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1197 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

 

Ο ι κατασκευαστές του κλάδου ενώνουν τις δυνάμεις τους  
για να παρουσιάσουν μια εντυπωσιακή γκάμα καινοτόμων
εφαρμογών ψηφιακής εκτύπωσης για διάφορους τομείς

 

XC leaflet Pge 6

Η Xeikon Café Packaging Innovations 2017, από 28 έως 31 Μαρτίου, θα συγκεντρώσει σημαντικά ονόματα του κλάδου τα οποία θα παρουσιάσουν ολοκληρωμένες λύσεις παραγωγής και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες πρακτικές επιχειρηματικές και τεχνικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια ενός αναβαθμισμένου προγράμματος Συνεδρίων. Θα επιδειχθούν σχεδόν 30 εφαρμογές ψηφιακής παραγωγής ετικετών και υλικών συσκευασίας, με περίπου 40 προμηθευτές του κλάδου να ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παρουσίαση συνολικών λύσεων. Η ιδιαίτερα διδακτική Xeikon Café 2017 θα εμπνεύσει τους επισκέπτες και θα τους βοηθήσει να προσδιορίσουν τη σωστή στρατηγική για τις επιχειρήσεις τους στον τομέα της ψηφιακής παραγωγής.

«Όλοι οι συνεργάτες στην Xeikon Café είναι κορυφαίοι πάροχοι λογισμικού, υλικών εκτύπωσης, αναλώσιμων και λύσεων ψηφιακής εκτύπωσης και τελικής επεξεργασίας, με βαθιά γνώση της αγοράς και των δυνατοτήτων της. Το γεγονός αυτό καθιστά την εκδήλωση ιδανική ευκαιρία προκειμένου τυπογράφοι και επαγγελματίες του χώρου να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα ισχυρά αποτελέσματα που παράγει η ένωση των δυνάμεων των συνεργατών μας,» σχολίασε ο Filip Weymans, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Xeikon.

«Και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που κάνει την Xeikon Café ένα μοναδικό σημείο συγκέντρωσης για τα στελέχη του κλάδου: οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν σε ένα μέρος πολλές ενοποιημένες λύσεις ψηφιακής παραγωγής που καλύπτουν κάθε στάδιο της διαδικασίας – από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας έως το τελικό προϊόν,» συνέχισε ο Weymans. «Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ειδικοί του κλάδου, στελέχη εταιρειών και τυπογράφοι θα μοιραστούν με τους επισκέπτες πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες καινοτομίες στην ψηφιακή παραγωγή, τις τάσεις στη διαχείριση των εμπορικών επωνυμιών και τις τεχνικές εξελίξεις. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να εμπνευστούν και να κατανοήσουν καλύτερα τον εξοπλισμό και τα εργαλεία που θα μπορούσαν να βελτιστοποιήσουν το δικό τους περιβάλλον ψηφιακής παραγωγής υλικών συσκευασίας και ετικετών.»

 

 

Το τεχνικό συνέδριο εστιάζει στις εφαρμογές 

XC leaflet Page 3

 

Πληθώρα νέων ευκαιριών

Σ τις σχεδόν 30 εφαρμογές κατασκευής και παραγωγής που παρουσιάζονται ζωντανά στην Xeikon Café 2017 περιλαμβάνεται η δημιουργία πολλών ειδών ετικετών, χαρτόκουτων, σάκων και αντικειμένων από κυματοειδές χαρτόνι. Οι επισκέπτες θα δουν καινοτόμες τεχνολογίες που επιδεικνύουν τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή παραγωγή μπορεί να είναι επωφελής, σε καθιερωμένους αλλά και σε νέους και ανερχόμενους τομείς της αγοράς:

Αυτοκινητοβιομηχανία: Δεν υπάρχει κλάδος που να βασίζεται περισσότερο στο μοντέλο παραδόσεων JIT (Just-In-Time, ακριβώς στην ώρα τους) απ' ότι η αυτοκινητοβιομηχανία. Η ψηφιακή εκτύπωση με ενοποιημένα συστήματα MIS και τελικής επεξεργασίας αφενός βελτιστοποιεί την εφοδιαστική αλυσίδα των αυτοκινητοβιομηχανιών και αφετέρου ισχυροποιεί τη σχέση αντιπροσώπου/πελάτη μέσω εξατομικευμένης συσκευασίας.

(Εφαρμογή που παρουσιάζεται: συσκευασίες διπλωτών χαρτόκουτων)

Ροφήματα, οίνοι και ποτά: Χάρη στην τεράστια ποικιλία ετικετών και υλικών συσκευασίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτόν τον κλάδο, οι λύσεις ψηφιακής εκτύπωσης προσφέρουν διαφοροποίηση και ευελιξία, καθώς και ετικέτες και υλικά συσκευασίας προϊόντων τα οποία καλύπτουν πρακτικές ανάγκες και ανάγκες προώθησης, όπως μικρότερα τιράζ, πλήρως έγχρωμα γραφικά και πολλά άλλα. Ζωτικό στοιχείο για αυτήν την αγορά είναι η ξεχωριστή δημιουργικότητα και η ποιότητα. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι η αγορά οίνων και οινοπνευματωδών, όπου χρησιμοποιούνται πολυάριθμα διακοσμητικά στοιχεία (μεταλλικό φύλλο, τοπική εφαρμογή βερνικιού, ανάγλυφη αποτύπωση, ...) και «δύσκολα» υλικά για την εκτύπωση στην εμπρός όψη φυσικού, πολυεπίπεδου χαρτιού.

(Εφαρμογές που παρουσιάζονται: ετικέτες υγρής κόλλας, τυλιγόμενες ετικέτες, διαφανές πάνω σε διαφανές, αυτοκόλλητες ετικέτες και κύπελλα για ζεστά ροφήματα· επίσης, ειδικά για την αγορά οίνων και οινοπνευματωδών, διπλωτά χαρτόκουτα και κυματοειδές χαρτόνι).

Τρόφιμα: Επιπρόσθετα της κάλυψης ειδικών προτύπων του κλάδου –όπως η ανθεκτικότητα, η ασφάλεια και η αντοχή το φως (όταν απαιτείται)– ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τις ετικέτες και τα υλικά συσκευασίας για τρόφιμα είναι η συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφάλειας τροφίμων, η προστασία των προϊόντων κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση και η προσέλκυση των αγοραστών με όμορφες σχεδιάσεις. Στην Xeikon Café, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν μια λύση ψηφιακής παραγωγής η οποία δεν χρησιμοποιεί ορυκτέλαια ούτε στοιχεία UV και είναι ασφαλής για τρόφιμα, γεγονός το οποίο την καθιστά βιώσιμη λύση για τη βιομηχανία τροφίμων με απεριόριστες δυνατότητες για εφαρμογές μικρού τιράζ και ξεχωριστής εξατομίκευσης για τοπικά καταστήματα.

(Εφαρμογές που παρουσιάζονται: ετικέτες εντός καλουπιού (IML), θερμομεταφερόμενες ετικέτες (therimage), αυτοκόλλητες ετικέτες, διπλωτά χαρτόκουτα, εύκαμπτες συσκευασίες και σάκοι)

Υγεία και ομορφιά: Οι ετικέτες για τα προϊόντα ομορφιάς και καλλυντικών πρέπει να ξεχωρίζουν στα ράφια, τόσο από την άποψη της δημιουργικότητας όσο και της ποιότητας. Σε αυτήν την αγορά χρησιμοποιούνται συχνά ειδικά υλικά, όπως διαφανές φιλμ που δεν δείχνει σαν ετικέτα επάνω σε πλαστικά δοχεία και μεταλιζέ διπλωτά χαρτόκουτα· απαιτείται επίσης μια λύση εκτύπωσης η οποία να μπορεί να παρέχει κορυφαία ποιότητα.

(Εφαρμογές που παρουσιάζονται: αυτοκόλλητες ετικέτες, θερμομεταφερόμενες ετικέτες για προωθητικές ενέργειες, διπλωτά χαρτόκουτα)

Μέσα: Η αναγέννηση των δίσκων βινυλίου ήταν μια από τις πρώτες εφαρμογές που έδωσαν την αφορμή για τη χρήση λύσεων ψηφιακής εκτύπωσης στην παραγωγή εξώφυλλων. Στην Xeikon Café θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη θεώρηση σχετικά με προωθητικά στοιχεία τα οποία αγγίζουν τη μουσική βιομηχανία.

(Εφαρμογή που παρουσιάζεται: διπλωτό χαρτόκουτο)

Φαρμακευτικά: Λόγω των σημαντικών δυνητικών ευκαιριών που παρουσιάζει η φαρμακευτική αγορά για την ψηφιακή εκτύπωση, στην Xeikon Café θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο κόνσεπτ για αυτήν την αγορά. Θα περιλαμβάνει την παραγωγή διπλωτών χαρτόκουτων, φυλλαδίων, ετικετών και σταντ για πάγκους πωλήσεων, με δυνατότητες όπως ιχνηλάτηση και παρακολούθηση, καθώς και αντιμετώπιση της παραχάραξης.

(Εφαρμογές που παρουσιάζονται: αυτοκόλλητες ετικέτες, φυλλάδια και διπλωτά χαρτόκουτα)

Υλικό προώθησης: Η ψηφιακή δημιουργία διακοσμητικών στοιχείων με θερμομεταφορά μπορεί να παρέχει νέες ευκαιρίες για την παραγωγή υλικού προώθησης και ενδιαφέρει τις επιχειρήσεις αυτοκόλλητων ετικετών που αναζητούν τρόπους διαφοροποίησης ή τις εταιρείες πρεσαριστών θερμοπλαστικών που θέλουν να διεκπεραιώνουν τις εργασίες διακόσμησης των προϊόντων στις εγκαταστάσεις τους.

(Εφαρμογή που παρουσιάζεται: θερμομεταφερόμενες ετικέτες)

«Στην Xeikon Café 2017, παρουσιάζουμε ρεαλιστικές ιδέες που εμπνέουν,» καταλήγει ο Weymans. «Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται καθημερινά σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις θα παράγει εμπορικά βιώσιμα προϊόντα και θα υλοποιεί εφαρμογές. Είναι η ιδανική ευκαιρία για να ενημερωθείτε απευθείας από τους κατασκευαστές του κλάδου σχετικά με τις νεότερες λύσεις ψηφιακής παραγωγής και να μάθετε για το εύρος των ψηφιακών εφαρμογών που κυκλοφορούν στην αγορά. Η τετραήμερη εκδήλωση θα βοηθήσει τους τυπογράφους και τους επαγγελματίες του χώρου να κάνουν τη σωστή επιλογή ψηφιακής εκτύπωσης για τις επιχειρήσεις τους και, ως αποτέλεσμα, να αυξήσουν τον αριθμό των λύσεων που μπορούν να προσφέρουν.»